In 2021 werd Verbeterjemeter.nl een nieuw leven ingeblazen. De voormalige webshop voor woningverduurzaming en besparingsartikelen ging zich richten op het adviseren van huishoudens en vastgoedeigenaren op het gebied van verduurzaming en energiebesparing. Op 1 oktober 2023 maken Verbeterjemeter.nl en MetDeZon B.V. bekend een intensieve samenwerking te zijn aangegaan.

Verbeterjemeter.nl is ontstaan uit de behoeften van de energiecrisis. Veel huishoudens werden geconfronteerd met torenhoge energielasten, veroorzaakt door de oorlog in Oekraine. Waarbij voor veel particulieren de eerste gang naar installateurs bleek te zijn, voorzag Verbeterjemeter.nl in een tot dan toe nog ontbrekend component: Gedegen en goed onderbouwd advies.

Totaaloplossing

Geen enkele partij bood op dat moment een goed onderbouwde totaaloplossing. De zonnepaneleninstallateur adviseert zonnepanelen. De loodgieter adviseert een warmtepomp. De energiecoach adviseert led-verlichting en waterbespaarders. Dat moest handiger!

Bij Verbeterjemeter.nl begint alles met het in kaart brengen van de behoefte van pand en klant. Hoe lang wenst iemand nog te blijven wonen? Hoe is de gezinssamenstelling? Wenst iemand elektrisch te gaan rijden? Maar bovenal, wat zijn de huidige energetische eigenschappen van het pand?

Eerst rekenen, dan tekenen

Een uitgebreide warmteverliesberekening of transitieverliesberekening vormt daarbij de grondslag voor al het verdere advies. Pas wanneer je de warmtebehoefte van een pand kent kun je goed adviseren. Welke warmtepomp kun je plaatsen, hoeveel zonnepanelen zijn nodig? Is het verstandig om dubbel glas te vervangen voor HR++ glas? Wat zegt de transitievisie Warmte van de Gemeente waarin het object is gelegen? Alle aspecten van woningverduurzaming komen aan het licht. Maar er was tot 1 oktober een vervelende achilleshiel voor Verbeterjemeter.nl; de uitvoering.

Door een grote verduurzamingsopgaaf en personeelstekorten zijn de wachtlijsten bij installateurs lang. Men komt om in het werk, wat helaas resulteert in lange levertijden, niet terugbellen, cherry-picking van opdrachten en een verminderde klantvriendelijkheid onder installatiebedrijven.

De kloof gedicht

MetDeZon B.V. kampte juist met een omgekeerd probleem. Een groot en deskundig team van installateurs staat klaar, maar gedegen advies bleek moeilijk naar de klanten te communiceren. Daarop heeft MetDeZon besloten de adviesmodule van Verbeterjemeter.nl over te nemen en als onderlegger voor alle verduurzamingsadviezen te gaan gebruiken. De kloof tussen advies en uitvoering is daarmee gedicht.

Voor een vrijblijvende offerte voor een verduurzamingsadvies of woningverduurzamingsmaatregelen kunt u nog altijd bij Value-R B.V. of Verbeterjemeter.nl terecht. Onze partner MetDeZon verzorgt voor u de uitvoering.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *